Serwis Kulinarny
Serwis Kulinarny Style kuchni Kulinarne FORUM DYSKUSYJNE
 
Sobota, 21 Października 2017 roku. Imieniny obchodzą: Bernard, Celina, Dobromił, Elżbieta, Hilary, Klemencja, Pelagia, Pelagiusz, Urszula, Wszebora
Zapytaj experta
Zapytaj experta
 
Gość poleca
Gość poleca
 
By być na bieżąco
zapisz się do newslettera
CHERRY CREAM
120 ml likieru czereśniowego lub cherry,40 ml wiśniówki,łyżka cukru pudru,łyżeczka śmietany,kostki lodu,owoce z konfituryKostki lodu wrzucamy do shakera, dodajemy cukier puder, śmietanę i alkohole. Mieszamy, bardzo mocno...
[zobacz więcej] CHERRY CREAM
[Drinki]
BLUE LAGOON
100 ml wódki czystej lub meksykańskiej tequili,100 ml likieru pomaranczowego Curacao Blue,250 ml wody sodowej zmrożonej,6 kostek lodu Do wysokich szklanek koktajlowych wrzucamy po 3 kostki lodu.Wlewamy równe ilosci wódki i...
[zobacz więcej] BLUE LAGOON
[Drinki]
SANGRIA
Jeden z wielu sposobów na przyrządzenie pysznej hiszpańskiej sangrii.
[zobacz więcej] SANGRIA
[Drinki, Napoje, Kuchnia ...]
GROG
50 dkg cukru w kostkach,0.5 l wody,0.5 szkl. esencji z herbaty,4 cytryny,4 kieliszki rumu Kostki cukru trzemy o skórkę z cytryny igotujemy je wraz z wodą. Dolewamy esencję z herbaty i sok cytrynowy. Na koniec wlewamy rum i...
[zobacz więcej] GROG
[Drinki, Napoje]
BANANA DAIQUIRI
120 ml rumu ciemnego60 ml likieru bananowego,60 ml soku wyciśnietego z pomaranczy i cytryny,1 banan,4 łyzeczki cukru pudru,6 kostek lodu.   Rozkruszamy lód i wrzucamy do miksera. Dolewamy likier bananowy, rum, sok cytrusowy,...
[zobacz więcej] BANANA DAIQUIRI
[Drinki, Deser]
CUBA LIBRE
Klasyczny, mocny drink.
[zobacz więcej] CUBA LIBRE
[Drinki]
PINACOLADA
3 częsci soku z ananasa,1 częsc mleczka kokosowego,1 częsc jasnego rumu,lód    Mieszmy wszystkie składniki w shakerze lub miksujemy. Dodajemy lód i gotowe.
[zobacz więcej] PINACOLADA
[Drinki]
TEQUILA SUNRISE
  1/2 limetki50ml białej tequili      1 łyżeczka syropu z granatów      1 łyżeczka likieru porzeczkowego (creme de cassis)        ...
[zobacz więcej] TEQUILA SUNRISE
[Drinki, Kuchnia meksykańska]
ZAPOPAN
20ml białej tequili20ml białego słodkiego wermutu  2ml syropu z grantów      1 truskawka do dekoracji         kruszony lód Pokruszony lód wkładamy do...
[zobacz więcej] ZAPOPAN
[Drinki, Kuchnia meksykańska]
Summer day
Wspaniały, orzeźwiający drink o niezapomnianym smaku.
[zobacz więcej] Summer day
[Drinki]

Dostępnych dokumentów 1 z 10 na 11

1

2

Następna >

 
  All original material and HTML coding © serwiskulinarny.pl 2005
All rights reserved. Privacy policy. E-mail: info@serwiskulinarny.pl
Nurali Aliyev fornal design hiszpański warszawa Vladimir Yakunin Vladimir Yakunin