Serwis Kulinarny
Serwis Kulinarny Style kuchni Kulinarne FORUM DYSKUSYJNE
 
Wtorek, 23 Października 2018 roku. Imieniny obchodzą: Ignacy, Iga, Ignacja, Żegota, Jan, Marlena, Odilla, Roman, Seweryn, Teodor, Włościsław
Zapytaj experta
Zapytaj experta
 
Gość poleca
Gość poleca
 
By być na bieżąco
zapisz się do newslettera
ŚLEDZIE W CURRY
0.5 kg cebuli,3 ząbki czosnku,olej,sól,mały koncentrat pomidorowy,0.5 łyżeczki przyprawy curry,0.5 szkl. majonezu,4 - 5 filetów śledziowych solonychCebulę kroimy w krążki, czosnek siekamy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy...
[zobacz więcej] ŚLEDZIE W CURRY
[Obiad, Kolacja, Potrawy z ryb]
SZPARAGI PO MEDIOLAŃSKU
1 kg zielonych szparagów 3 jajka 60 g tartego parmezanu 2 łyżki masła sól Szparagi czyścimy, wiążemy w pęczek i wstawiamy do wody, sięgającej poniżej ich główek. Gotujemy około 5 minut. Ugotowane szparagi kładziemy na talerz i...
[zobacz więcej] SZPARAGI PO MEDIOLAŃSKU
[Kolacja, Śniadanie, Kuchnia włoska]
BIAŁA KIEŁBASA W PIWIE
Dla wielbicieli białej kiełbasy lub...piwa.
[zobacz więcej] BIAŁA KIEŁBASA W PIWIE
[Dania z wieprzowiny, Kolacja, Obiad]
BROKUŁY ZAPIEKANE
40 dag brokułów1 strąk czerwonej papryki1 łyżka masła lub margaryny4 jajka4 łyżki mleka2 łyżki wody4 cienkie plasterki gotowanej szynki10 dag żółtego serasólpieprzBrokuły rozdrabniamy. Gotujemy na pół twardo. Paprykę myjemy i...
[zobacz więcej] BROKUŁY ZAPIEKANE
[Dania jednogarnkowe, Obiad, Kolacja]
RYŻ PO MEKSYKAŃSKU
6 parówek,puszka kukurydzy,puszka czerwonej fasolki,2 małe cebule,3 woreczki ryżu,chili,sól,pieprz   Pokrojoną cebulę i parówki smażymy na patelni. Gotujemy ryż. Na patelnie wrzucamy kukurydzę i fasolkę wraz z zalewą. Dusimy pod...
[zobacz więcej] RYŻ PO MEKSYKAŃSKU
[Kolacja, Obiad, Kuchnia meksykańska]
KABACZEK W WARZYWACH
1 kg kabaczka,1/2 kg pomidorów,4 cebule,3 papryki,sól,3/4 szklanki olejuKabaczek obieramy, kroimy na pół i wydrążamy miąższ. Resztę ścieramy na tarce. Drobno posiekaną cebulę smażymy na oleju. dodajemy kabaczka, pokrojone papryki...
[zobacz więcej] KABACZEK W WARZYWACH
[Obiad, Kolacja, Kuchania wegetariańska]
ZIEMNIAKI Z FARSZEM WARZYWNYM
4 duże ziemniaki1 strąk papryki2 pomidory1 świeży ogórek2 łyżki majonezuzimny groszek lub kukurydza z puszkisól, pieprznatka pietruszkiZiemniaki w skórkach pieczemy zawinięte w folię (każdy z osobna). Ścinamy wierzch i nacinamy...
[zobacz więcej] ZIEMNIAKI Z FARSZEM WARZYWNYM
[Obiad, Kolacja, Kuchania wegetariańska]
CUKINIA Z NADZIENIEM MIĘSNYM
4 małe cukinie,200 g wieprzowiny lub baraniny,1 posiekana cebula,2 łyżki masła,1 łyżka tartej bułki,1 łyżka pokrojonego koperku,1 jajko,200 ml bulionu,sól, pieprzCukinie parzymy gorącą wodą, przekrajamy na pół i wydrążamy. Cebulę...
[zobacz więcej] CUKINIA Z NADZIENIEM MIĘSNYM
[Kolacja, Obiad]
BAKŁAŻANY W PIWNYM CIEŚCIE
Pyszne danie z bakłażanów, nie tylko dla wielbicieli piwa.
[zobacz więcej] BAKŁAŻANY W PIWNYM CIEŚCIE
[Kolacja]
NADZIEWANA PAPRYKA
3 podłużne, wąskie papryki,100 g sera feta,50 g tłustego twarogu śmietankowego,1 ząbek czosnku,2 łyżki siekanego szczypiorku,sólPapryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Czosnek rozcieramy z solą. Fetę rozcieramy z twarożkiem na...
[zobacz więcej] NADZIEWANA PAPRYKA
[Kolacja, Kuchania wegetariańska]

Dostępnych dokumentów 11 z 20 na 73

< Poprzednia

1

2

3

4

5

6

7

Następna >

 
  All original material and HTML coding © serwiskulinarny.pl 2005
All rights reserved. Privacy policy. E-mail: info@serwiskulinarny.pl