Serwis Kulinarny
Serwis Kulinarny Style kuchni Kulinarne FORUM DYSKUSYJNE
 
Poniedziałek, 11 Grudnia 2017 roku. Imieniny obchodzą: Damazy, Daniela, Julia, Stefan, Waldemar, Wojmir
Zapytaj experta
Zapytaj experta
 
Gość poleca
Gość poleca
 
By być na bieżąco
zapisz się do newslettera
Karp smażony
Chrupiący karp na początek wieczerzy wigilijnej
[zobacz więcej] Karp smażony
[Kolacja, Śniadanie, Danie główne, Kuchnia polska, Potrawy z ryb, Potrawy i Dania Wigilijne]
Ryba po grecku wg Karoliny
Mój sprawdzony przepis na bożonarodzeniową rybę. Polecam !
[zobacz więcej] Ryba po grecku wg Karoliny
[Kolacja, Śniadanie, Kuchnia polska, Potrawy z ryb, Potrawy i Dania Wigilijne]
Karp w kapuście
Karp i kapusta - najważniejsze składniki dań wigilijnych!
[zobacz więcej] Karp w kapuście
[Kolacja, Kuchnia polska, Potrawy z ryb, Potrawy i Dania Wigilijne]
Karp po żydowsku
Święta bez karpia to nie święta. Przedstawiam propozycję na jedną z 12 wigilijnych potraw bożonarodzeniowych.
[zobacz więcej] Karp po żydowsku
[Kolacja, Potrawy z ryb, Kuchnia polska, Potrawy i Dania Wigilijne]
ŚLEDZIE W CURRY
0.5 kg cebuli,3 ząbki czosnku,olej,sól,mały koncentrat pomidorowy,0.5 łyżeczki przyprawy curry,0.5 szkl. majonezu,4 - 5 filetów śledziowych solonychCebulę kroimy w krążki, czosnek siekamy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy...
[zobacz więcej] ŚLEDZIE W CURRY
[Obiad, Kolacja, Potrawy z ryb]
MAKRELA W CZOSNKU I SZAŁWII
4 średniej wielkości makrele,1 łyżeczka suszonej szałwii,2 łyżki masa,1 łyżka zielonego pieprzu,1 - 2 ząbki czosnku,1 łyżeczka soli,olej Oporządzamy i myjemy makrelę. Nacieramy solą. Masło mieszamy z szałwią, pieprzem i...
[zobacz więcej] MAKRELA W CZOSNKU I SZAŁWII
[Obiad, Potrawy z ryb]
HALIBUT W POMARAŃCZACH
1 kg halibuta,2 pomarańcze,3 łyżki masła,sól, pieprzPomarańcze myjemy, ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Rybę patroszymy, myjemy i dzielimy na kawałki. Doprawiamy i wkładamy do żaroodpornego naczynia. Rybę polewamy stopionym...
[zobacz więcej] HALIBUT W POMARAŃCZACH
[Potrawy z ryb, Obiad]
ŚLEDZIE W ZALEWIE MIODOWEJ
7 - 8 filetów śledziowych (matiasy),2 - 3 łyżki octu,3 spore cebule,1 łyżka miodu,0.75 szkl. oleju,listek laurowy,3 ziarenka ziela angielskiego,0.75 l wodyŚledzie wymaczamy ok 1h, odsączamy i kroimy na niewielkie kawałki. Do...
[zobacz więcej] ŚLEDZIE W ZALEWIE MIODOWEJ
[Potrawy z ryb, Kolacja]
DORSZ W SOSIE MUSZTARDOWYM
100g dorsza,suszony estragon,szczypta soli,olej,1/2 łyżki musztardy,pieprz,łyżka śmietany,łyżka rzeżuchy,1/10 l wywaru z warzyw,Dorsza posypujemy solą  i estragonem, smażymy w małej ilości oleju, odstwiamy w ciepłe...
[zobacz więcej] DORSZ W SOSIE MUSZTARDOWYM
[Obiad, Potrawy z ryb]
Śledzie w śmietanie
4 śledzie 2 ogórki 2 jabłka 2 cebule 1 szklanka gęstej śmietany 5 łyżek octu Wymoczone śledzie przekroić na pół wzdłuż grzbietu, oczyścić ze skóry i ości. Pokroić w plastry...
[zobacz więcej] Śledzie w śmietanie
[Kuchnia polska, Potrawy z ryb]

Dostępnych dokumentów 1 z 10 na 27

1

2

3

Następna >

 
  All original material and HTML coding © serwiskulinarny.pl 2005
All rights reserved. Privacy policy. E-mail: info@serwiskulinarny.pl
hekko24 gdpr http://www.dailymail.co.uk/news/article-4414422/Wissam-Al-Mana-takes-newborn-son-Eissa-London-park.html https://twitter.com/nuralialiyev?lang=en Adrian Beecroft