Serwis Kulinarny
Serwis Kulinarny Style kuchni Kulinarne FORUM DYSKUSYJNE
 
Niedziela, 19 Maja 2019 roku. Imieniny obchodzą: Augustyn, Celestyn, Iwo, Mikołaj, Pękosław, Piotr, Potencjana
Zapytaj experta
Zapytaj experta
 
Gość poleca
Gość poleca
 
By być na bieżąco
zapisz się do newslettera


PRZEPISY


Super przepisy dla każdego !
Sprawdź i Ty znajdziesz coś dla siebie!

SPAGHETTI ALLA CARBONARA
Mniej znany pomysł na spaghetti.
[zobacz więcej] SPAGHETTI ALLA CARBONARA
[Makarony, Danie główne, Obiad, Kuchnia włoska]
SAŁATKA Z FETĄ
Smakowita i zdrowa biało-zielona sałatka, na każdą okazję.
[zobacz więcej] SAŁATKA Z FETĄ
[Sałatki, Kuchania wegetariańska]
KUSKUS Z CURRY
Szybki sposób, by poczuć smak Wschodu.
[zobacz więcej] KUSKUS Z CURRY
[Dania jednogarnkowe, Danie główne, Kuchnia ...]
RYŻOWY PUDDING
1 l mlekaniepełna szklanka ryżuskórka z cytryny1 łyżka pomarańczowego lub morelowego dżemu5 łyżek cukrubiałko z jajkagarść rodzynek Rodzynki moczymy w gorącej wodzie, aby napęczniały. Mleko mieszamy z cukrem, wkładamy do niego...
[zobacz więcej] RYŻOWY PUDDING
[Deser, Kuchania wegetariańska]
KONFITURA Z WIŚNI
1 kg wiśnicukier żelujący 2:150 dag cukru50 ml rumuUmyte i wydrylowane wiśnie wkładamy do garnka. Wsypujemy cukier żelujący i mieszając, doprowadzamy masę do wrzenia. Dodajemy cukier, ponownie doprowadzamy do wrzenia i gotujemy...
[zobacz więcej] KONFITURA Z WIŚNI
[Przetwory]
GRZYBY PO GRECKU
3 kg grzybów1,5 kg cebuli 700 dag marchwiketchup (0,5 litra)10 dag koncentratu pomidorowegopieprzsólwegeta Marchew pokrojoną w kostkę dusimy na oleju, kiedy będzie półtwarda dodajemy cebulę pokrojoną w plasterki...
[zobacz więcej] GRZYBY PO GRECKU
[Przetwory]
GRUSZKI W OCCIE
1,5 kg gruszek350 dag cukru lub więcej5 szklanek wody200 g octu winnego 10%40 goździków Po obraniu, gruszki zanurzamy w kwaśnej wodzie na 5 minut (2 litry wody i łyżeczka kwasku).  Robimy zalewę: goździki, cukier i ocet...
[zobacz więcej] GRUSZKI W OCCIE
[Przetwory]
KWAŚNICA
90 dag baraniny z kością,30 dag kapusty kwaszonej,pół litra wody,1 dag grzybów suszonych,100 dag ziemniaków,8 dag cebuli,ziele angielskie,pieprz,ząbek czosnku,sólMięso gotujemy, oddzielamy od kości i dzielimy na porcje. Do...
[zobacz więcej] KWAŚNICA
[Zupa]
KRUPNIK
1/2 mięsa z kością,włoszczyzna,3 łyżki kaszy perłowej,5 ziemniaków pokrajanych w kostkę,1-2 suszone grzyby,sól, pieprz,1/2 cebuli,posiekana zielenina. Umyte mięso zalewamy zimną wodą, dodajemy grzyby, pieprz i sól. Gotujemy . Po...
[zobacz więcej] KRUPNIK
[Zupa, Obiad]
ZUPA-KREM Z CUKINII
50 dag cukinii1 cebula1/2 l bulionu z warzyw4 pomidory2 łyżki masła10 dag serka homogenizowanego2 łyżki gęstej śmietanynatka pietruszkikopersól, biały pieprz Cebulę siekamy i smażymy na maśle. Kawałek cukinii odkrajamy...
[zobacz więcej] ZUPA-KREM Z CUKINII
[Obiad, Zupa, Kuchania wegetariańska]

Dostępnych dokumentów 21 z 30 na 407

< Poprzednia

1

2

3

4

5

6

7

Następna >

 
  All original material and HTML coding © serwiskulinarny.pl 2005
All rights reserved. Privacy policy. E-mail: info@serwiskulinarny.pl