Serwis Kulinarny
Serwis Kulinarny Style kuchni Kulinarne FORUM DYSKUSYJNE
 
Poniedziałek, 11 Grudnia 2017 roku. Imieniny obchodzą: Damazy, Daniela, Julia, Stefan, Waldemar, Wojmir
Zapytaj experta
Zapytaj experta
 
Gość poleca
Gość poleca
 
By być na bieżąco
zapisz się do newslettera
KONFITURA Z WIŚNI
1 kg wiśnicukier żelujący 2:150 dag cukru50 ml rumuUmyte i wydrylowane wiśnie wkładamy do garnka. Wsypujemy cukier żelujący i mieszając, doprowadzamy masę do wrzenia. Dodajemy cukier, ponownie doprowadzamy do wrzenia i gotujemy...
[zobacz więcej] KONFITURA Z WIŚNI
[Przetwory]
GRZYBY PO GRECKU
3 kg grzybów1,5 kg cebuli 700 dag marchwiketchup (0,5 litra)10 dag koncentratu pomidorowegopieprzsólwegeta Marchew pokrojoną w kostkę dusimy na oleju, kiedy będzie półtwarda dodajemy cebulę pokrojoną w plasterki...
[zobacz więcej] GRZYBY PO GRECKU
[Przetwory]
GRUSZKI W OCCIE
1,5 kg gruszek350 dag cukru lub więcej5 szklanek wody200 g octu winnego 10%40 goździków Po obraniu, gruszki zanurzamy w kwaśnej wodzie na 5 minut (2 litry wody i łyżeczka kwasku).  Robimy zalewę: goździki, cukier i ocet...
[zobacz więcej] GRUSZKI W OCCIE
[Przetwory]
DŻEM Z WINOGRON
75 dkg winogron,70 dkg cukru,0.5 kg gruszek,0.5 kg jabłek Winogrona myjemy i odrywamy z kiści. Wkładamy do garnka i zgniatamy tak, aby puściły sok. Podgrzewamy do momentu wrzenia. Winogrona przecieramy przez sito i gotujemy...
[zobacz więcej] DŻEM Z WINOGRON
[Przetwory]
KONFITURY POMARAŃCZOWE
1 kg pomarańcz,1.5 kg cukru,700 g wodyPomarańcze gotujemy wraz ze skórką, po czym zostawiamy je na 12 godzin w zimnej wodzie. Następnie dzielimy na 2 lub 4 części i zalewamy syropem z wody i z cukru. Gotujemy jakis czas i...
[zobacz więcej] KONFITURY POMARAŃCZOWE
[Przetwory]
Wiosenne ogórki małosolne
Czy jest coś wspanialszego niż chrupanie przez cały dzien aromatycznych ogórków małosolnych własnej roboty? Ponadto, ceny tego specjału w sklepach o tej porze roku sięgają absurdu ...
[zobacz więcej] Wiosenne ogórki małosolne
[Przetwory, Kolacja, Śniadanie, Kuchania wegetariańska, Kuchnia polska, Nowości]
Ćwikła
Ćwikła to tradycyjny dodatek do potraw świątecznych. Kto wyobraża sobie pasztet bez sosu śmietanowego i ćwikły? Zrób ćwikłę na nadchodzące święta Bożego Narodzenia. Oczywiście pasuje też do dań Wielkanocnych :)
[zobacz więcej] Ćwikła
[Przetwory, Kolacja, Śniadanie, Kuchnia polska, Surówki, Potrawy i Dania Wigilijne, Nowości, Przepisy wielkanocne]
Papryka marynowana
1 kg papryki1 szklanka octugoździkiziele angielskiepieprzczosnekgorczyca Umytą paprykę należy oczyścić z nasion i sparzyć w gorącej wodzie przez 5 minut. Nastepnie odcedzić i zalać zimną wodą. Ocet i przyprawy zagotować z wodą....
[zobacz więcej] Papryka marynowana
[Przetwory]
 
  All original material and HTML coding © serwiskulinarny.pl 2005
All rights reserved. Privacy policy. E-mail: info@serwiskulinarny.pl
nowa ustawa o ochronie danych osobowych Nurali Aliyev zakres stosowania GDPR online loan instant decision rodo