Serwis Kulinarny
Serwis Kulinarny Style kuchni Kulinarne FORUM DYSKUSYJNE
 
Sobota, 21 Października 2017 roku. Imieniny obchodzą: Bernard, Celina, Dobromił, Elżbieta, Hilary, Klemencja, Pelagia, Pelagiusz, Urszula, Wszebora
Zapytaj experta
Zapytaj experta
 
Gość poleca
Gość poleca
 
By być na bieżąco
zapisz się do newslettera
Karp smażony
Chrupiący karp na początek wieczerzy wigilijnej
[zobacz więcej] Karp smażony
[Kolacja, Śniadanie, Danie główne, Kuchnia polska, Potrawy z ryb, Potrawy i Dania Wigilijne]
Ryba po grecku wg Karoliny
Mój sprawdzony przepis na bożonarodzeniową rybę. Polecam !
[zobacz więcej] Ryba po grecku wg Karoliny
[Kolacja, Śniadanie, Kuchnia polska, Potrawy z ryb, Potrawy i Dania Wigilijne]
PASTA CHRZANOWA
25 dag twarogu,2 jaja,1 łyżka startego chrzanu,1 jabłko,sól, pieprz,gałka muszkatołowa,Jaja myjemy, gotujemy na twardo. Jabłko myjemy i zapiekamy. Twaróg wraz z jajami przecieramy przez maszynkę, dodajemy przetarte jabłko, świeżo...
[zobacz więcej] PASTA CHRZANOWA
[Śniadanie, Kolacja]
SZPARAGI PO MEDIOLAŃSKU
1 kg zielonych szparagów 3 jajka 60 g tartego parmezanu 2 łyżki masła sól Szparagi czyścimy, wiążemy w pęczek i wstawiamy do wody, sięgającej poniżej ich główek. Gotujemy około 5 minut. Ugotowane szparagi kładziemy na talerz i...
[zobacz więcej] SZPARAGI PO MEDIOLAŃSKU
[Kolacja, Śniadanie, Kuchnia włoska]
PASTA JAJECZNA
2 jajka,łyżka masła,łyżka oleju roślinnego,2 ząbki czosnku roztartego,cebula,natka pietruszki,koperek zielony,sól,pieprzJajka gotujemy. Siekamy białko i zieleninę. Rozcieramy żółtko z masłem i olejem, podsmażamy cebulę. Wszystko...
[zobacz więcej] PASTA JAJECZNA
[Śniadanie]
JAJKA FASZEROWANE
4 jajka ugotowane na twardo,1 łyżka majonezu dekoracyjnego,0.5 ogórka świeżego,6 rzodkiewek,1 łyżka posiekanego szczypiorku,sól i pieprzOgórka, rzodkiewki i szczypiorek kroimy drobniutko. Jajka przepaławiamy i wyjmujemy z nich...
[zobacz więcej] JAJKA FASZEROWANE
[Śniadanie, Kolacja]
Rogale marcińskie
1 kg maki pszennej6 jaj1/2 kostki masła2 łyżki cukru5 dkg drożdży1 szklanka mlekaM a s a1 i 1/2 szklanki cukru pudru200 g migdałów i orzechów100 g białego makuśmietana Ciasto drożdżowe przyrządzić - jak wyżej. Wyrabiać do...
[zobacz więcej] Rogale marcińskie
[Śniadanie, Ciasto, Kuchania wegetariańska, Kuchnia polska]
Drożdzówki
1/2 kg mąki 1/2 kostki masła 5 dkg drożdży1 jajo + 2 żółtka1 szklanka mleka0,7 szklanki cukruszczypta soli Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, połączyć z połową szklanki ciepłego mleka, dosypać...
[zobacz więcej] Drożdzówki
[Kuchnia polska, Kuchania wegetariańska, Ciasto, Śniadanie]
Wiosenne ogórki małosolne
Czy jest coś wspanialszego niż chrupanie przez cały dzien aromatycznych ogórków małosolnych własnej roboty? Ponadto, ceny tego specjału w sklepach o tej porze roku sięgają absurdu ...
[zobacz więcej] Wiosenne ogórki małosolne
[Przetwory, Kolacja, Śniadanie, Kuchania wegetariańska, Kuchnia polska, Nowości]
Jaja z pieczarkami
Wielkanocne jaja z pieczarkami. Nowy smak na wielkanocnym stole :)
[zobacz więcej] Jaja z pieczarkami
[Kolacja, Śniadanie, Kuchnia polska, Nowości, Przepisy wielkanocne]

Dostępnych dokumentów 1 z 10 na 23

1

2

3

Następna >

Prosimy o wpisanie szukane slowa.
 
  All original material and HTML coding © serwiskulinarny.pl 2005
All rights reserved. Privacy policy. E-mail: info@serwiskulinarny.pl
payday loans no credit check Vladimir Yakunin best cash loans for bad credit http://4sch.pl/jak-sprawic-aby-kuchnia-stala-sie-pomieszczeniem-z-dusza/ Litelok