Serwis Kulinarny
Serwis Kulinarny Style kuchni Kulinarne FORUM DYSKUSYJNE
 
Środa, 13 Listopada 2019 roku. Imieniny obchodzą: Arkadiusz, Arkady, Brykcjusz, Eugeniusz, Jan, Mikołaj, Stanisław, Walentyn
Zapytaj experta
Zapytaj experta
 
Gość poleca
Gość poleca
 
By być na bieżąco
zapisz się do newslettera
Zupa krem z porów
6 porów2 marchewki3 ziemniaki1/4 kostki masłagałka muszkatułowa1 rosołek drobiowy2 litry wody Warzywa pokroić w bardzo dorbną kostkę i wrzucić na wrzącą wodę. Dodać rosołek i doprawić do smaku. Gdy warzywa będą już miękkie...
[zobacz więcej] Zupa krem z porów
[Zupa, Obiad]
Zupa cebulowa
40 dkg cebuli2 marchwie1 pietruszka1 selera1 por2 łyżki oleju2 łyżki mąki2 litry wody wrzącejPół czerwonej papryki Do wrzącej wody z rozpuszczonym rosołkiem drobiowym wrzucić posiekane drobno warzywa. Zagotować je do miękkości....
[zobacz więcej] Zupa cebulowa
[Zupa, Obiad]
Zupa jarzynowa przecierana
2 marchwie2 pietruszki1 selera1 por1 cebula5 ziemniaków2 łyżki oliwy2 łyżki mąki1 kapusty włoskiej Umyte warzywa, kapustę i ziemniaki pokroić w bardzo cienkie paski - jak makaron nitki. Pokrojone warzywa zalać wrzątkiem i...
[zobacz więcej] Zupa jarzynowa przecierana
[Zupa]
Zupa jarzynowa
2 marchwie2 pietruszki1 selera1 por1 cebula5 ziemniaków2 łyżki oliwy2 łyżki mąki1 kapusty włoskiej   Umyte warzywa, kapustę i ziemniaki pokroić w bardzo cienkie paski - jak makaron nitki. Pokrojone warzywa zalać wrzątkiem i...
[zobacz więcej] Zupa jarzynowa
[Zupa, Obiad]
Zupa grzybowa
5-8 dkg grzybów suszonych2 marchwie2 pietruszki1 selera1 por2 cebule1 kostka rosołu drobiowego4 ziemniaki2 łyżki mąkiłyżka oliwysól i pieprz do smaku Starannie umyte grzyby odgotować i przemleć przez maszynkę lub pokroić w...
[zobacz więcej] Zupa grzybowa
[Obiad, Zupa]
Zupa Fasolowa
3 litry wody1 marchew1 pietruszka1 cebula2 ziemniaki25 dkg ugotowanej fasolipieprz, sól do smakuRosołek wołowy Jarzyny potrzeć na tarce i wrzucić do wrzącej osolonej wody. Cebulę potartą podsmażyć. Fasolę i ziemniaki przemleć...
[zobacz więcej] Zupa Fasolowa
[Obiad, Zupa]
Krupnik polski
składniki: - włoszczyzna 250g - kości 200g - grzyby suszone 10g - woda 1,5 litra - krupki perłowe 100g - 4 razy tyle wody ile wynosi objętość kaszy - ziemniaki 250g - masło lub margaryna 40g - sól - siekany koperek i...
[zobacz więcej] Krupnik polski
[Zupa]
Kapuśniak polski
składniki: - kapusta kwaszona 400g - kości wieprzowe 200g lub wędzonka albo kiełbasa 100g - włoszczyzna 250g - woda 1,5 litra - cebula 50g - słonina 40g - mąka 30g - sól - pieprz - liść laurowy   przygotowanie: Na...
[zobacz więcej] Kapuśniak polski
[Zupa]
Barszcz ukraiński
składniki: - 50 dag buraków czerwonych, - kawałek kapusty włoskiej, - 2 marchewki, - pietruszka, - kawałek pora, - 2- 3 ziemniaki, - pół szklanki białej fasoli, - 2 łyżki gęstego przecieru pomidorowego, - kilka...
[zobacz więcej] Barszcz ukraiński
[Zupa]
Zupa ziemniaczana(kartoflanka)
składniki: - 1,5 litra rosołu - 4 duże ziemniaki - 1 marchewka - 1 mała cebula - 1 łyżka mąki pszennej - 1 łyżka smalcu - 2 liście laurowe - ziela angielskie - ocet winny - sól pieprz...
[zobacz więcej] Zupa ziemniaczana(kartoflanka)
[Zupa]

Dostępnych dokumentów 21 z 30 na 40

< Poprzednia

1

2

3

4

Następna >

 
  All original material and HTML coding © serwiskulinarny.pl 2005
All rights reserved. Privacy policy. E-mail: info@serwiskulinarny.pl