Serwis Kulinarny
Serwis Kulinarny Style kuchni Kulinarne FORUM DYSKUSYJNE
 
Czwartek, 14 Listopada 2019 roku. Imieniny obchodzą: Agata, Aga, Damian, Elżbieta, Emil, Emiliusz, Jozafat, Józef, Judyta, Kosma, Laurenty, Lewin, Serafin, Ścibor, Ścibora, Wszerad
Zapytaj experta
Zapytaj experta
 
Gość poleca
Gość poleca
 
By być na bieżąco
zapisz się do newslettera
Zupa z ogórków(ogórkowa)
składniki: - 2 świeże ogórki - 2 łyżki mąki - żółtko - ok1,5 l bulionu - masło - sól, pieprz   przygotowanie: Obrane ogórki kroimy w plastry i dusimy 5 min pod przykryciem w małej ilości masła. Dodajemy bulion, sól,...
[zobacz więcej] Zupa z ogórków(ogórkowa)
[Zupa]
Rosół z kury
składniki: - 1 kura - 200 g włoszczyzny - 1,75 l wody - 50 g cebuli - pieprz - 1 łyżka siekanej zielonej pietruszki - Sól   przygotowanie: Oczyszczoną sprawioną kurę włożyć do wrzącej osolonej wody, gotować. Na...
[zobacz więcej] Rosół z kury
[Zupa]
Barszcz czerwony
-1 kg buraków -włoszczyzna -kilka suszonych grzybów -sok z cytryny -sól, pieprz   Grzyby ugotować, wyjąć. W tym samym wywarze ugotować włoszczyznę. Następnie wszystko ostudzić. Grzyby i włoszczyznę umyć. Oddzielnie ugotować...
[zobacz więcej] Barszcz czerwony
[Zupa]
Zupa gulaszowa
-50 dag wołowiny -50 dag wieprzowiny -puszka kukurydzy -duża czerwona papryka -4 średnie ziemniaki -2 cebule -1 i 1/2 litra wywaru z kostki -3 łyżki mąki -2 łyżki koncentratu pomidorowego -pół łyżeczki ostrej...
[zobacz więcej] Zupa gulaszowa
[Zupa]
Chłodnik z botwinki
-1 pęczek świeżej młodej botwinki -1 kostka bulionu warzywnego -0,5 l kefiru, jogurtu naturalnego lub mleka zsiadłego -kilka rzodkiewek -2 nieduże cebulki dymki ze szczypiorkiem -1 ogórek...
[zobacz więcej] Chłodnik z botwinki
[Zupa]
Zupa serowa
- serek topiony np. edamski - 2 kostki bulionu - 2 liście laurowe - pieprz ziarnisty - kminek - zielona pietruszka     Gotujemy 1l wody, rozpuszczamy 2 kostki bulionu i robimy rosół. wrzucamy serek topiony do gotującego...
[zobacz więcej] Zupa serowa
[Zupa]
Krupnik
3-4 ziemniaki pęczek włoszczyzny 1 łyżka masła 3-4 łyżki kaszy jęczmiennej 4 łyżki śmietany 1 łyżka posiekanej rzeżuchy 2 łyżki posiekanej naci pietruszki   Kaszę umyć, zalać zimną wodą, dodać 1 masła, ugotować...
[zobacz więcej] Krupnik
[Zupa]
Rosół
1-1,5 kg kury 1 pęczek włoszczyzny sól, pieprz, cukier ˇ zielona pietruszka   Umytą i oczyszczoną kurę zalać zimną wodą, dodać szczyptę soli i cukru. Następnie zagotować i zebrać szumowiny. Do tak przygotowanego wywaru...
[zobacz więcej] Rosół
[Zupa]
Chłodnik z boćwiną
Składniki: 30g włoszczyzny bez kapusty, 100g boćwiny, 250ml (1 szklanka) mleka 0,5%, 50ml śmietany 18%, 50g ogórka zielonego, 10g koperku, 10g szczypiorku, 1 jajko, 1 łyżeczka cukru, woda.   Przygotowanie: włoszczyznę umyć,...
[zobacz więcej] Chłodnik z boćwiną
[Zupa]
Żur wigilijny
Składniki marchewka , pietruszka , 1/2 selera , 4 suszone grzyby , sól, pieprz, zakwas , 10 dag mąki żytniej pytlowej , 10 dag mąki żytniej razowej , 2 ząbki czosnku , skórka razowego chleba   Sposób przygotowania Składniki...
[zobacz więcej] Żur wigilijny
[Zupa]

Dostępnych dokumentów 31 z 40 na 40

< Poprzednia

1

2

3

4

 
  All original material and HTML coding © serwiskulinarny.pl 2005
All rights reserved. Privacy policy. E-mail: info@serwiskulinarny.pl